Детска градина РАДОСТ


Чуй, морето пляска със вълни, радост край брега звъни, ще ви чакаме със благост в детската градина "РАДОСТ"! Мисията на ДГ "Радост" представя организацията пред света и изпълнява обединяваща и вдъхновяваща роля: "...да действа на общинско, регионално, национално и международно ниво". В нашата модерна градина създаваме условия за развиване на личността на детето и качетсвено предучилищно образование!

Get Adobe Flash player
                 
     Деца от детска градина „Радост“ в град Бургас гостуваха в Областна администрация Бургас. Традиционно, в навечерието на пролетните празници Лазаровден, Цветница и Великден, администрацията посреща малки лазарки, които пресъздават празничните обичаи. Облечени в традиционни носии, с много настроение и талант, момичетата изпълниха песни и танци с послания за благослов.
      Според традициите стопанинът на дома търкулва ситото, с което дарява брашно на лазарките, а начинът, по който то падне, предсказва добра или лоша ще бъде годината. Символично областният управител Вълчо Чолаков изпълни обичая.
Лазаровден е християнски празник, който носи името на Св. Лазар. Празнува се на 8-ия ден преди Великден. Това е един от най-хубавите пролетни празници. Народът вярва, че в къщата, в която са пели лазарките ще има плодородие, а стопаните ще се радват на здраве цяла година.
 
Copyright © 2024 ДГ Радост   Rights Reserved.