Детска градина РАДОСТ


Чуй, морето пляска със вълни, радост край брега звъни, ще ви чакаме със благост в детската градина "РАДОСТ"! Мисията на ДГ "Радост" представя организацията пред света и изпълнява обединяваща и вдъхновяваща роля: "...да действа на общинско, регионално, национално и международно ниво". В нашата модерна градина създаваме условия за развиване на личността на детето и качетсвено предучилищно образование!

Get Adobe Flash player

Храненето, предлагано в детските ясли и градини в Община Бургас е разнообразно, пълноценно и балансирано. То осигурява ежедневно включване в менюто на представители от всички групи храни и съответства на изискванията, регламентирани в наредбите на МЗ за изискванията за здравословно хранене в детските заведения от 2011 г. и 2013 г. Осигуряват се качествени хранителни продукти, произведени по стандарт, без консерванти и оцветители, съгласно наредбите и изискванията. РЗИ и ОДБХ Бургас редовно извършват контрол върху организираното хранене на децата в детските заведения.

По схемата „Училищен плод” и схемата „Училищно мляко“, финансирани от Държавен фонд земеделие, децата получават ежедневно плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти допринасящи положителен ефект върху храненето.

Седмичното меню се изготвя от инж. Яна Маркова - технолог по храненето в Община Бургас -  Изтеглете ТУК

За децата с алергии се изготвя индивидуално меню!

Програма за здравословното хранене и физическа активност на децата и учениците в Община Бургас - Изтеглете ТУК

Copyright © 2024 ДГ Радост   Rights Reserved.