Детска градина РАДОСТ


Чуй, морето пляска със вълни, радост край брега звъни, ще ви чакаме със благост в детската градина "РАДОСТ"! Мисията на ДГ "Радост" представя организацията пред света и изпълнява обединяваща и вдъхновяваща роля: "...да действа на общинско, регионално, национално и международно ниво". В нашата модерна градина създаваме условия за развиване на личността на детето и качетсвено предучилищно образование!

Get Adobe Flash player

Заключителна продукция на ателиета по театрално, танцово, музикално, приложно и изобразително изкуство в рамките на европейски образователен проект по Програма Еразъм+ на тема „Креативни учители – креативни деца“ се проведе на 23 май в Младежки културен център. Талантливите деца на ДГ „Радост“ зарадваха зрители и гости с прекрасните си изпълнения.

Ателието по театрално изкуство с ръководител Нели Стоянова и ателието по музикално изкуство с ръководител Цанка Панциркова представиха мюзикъла „Джуджето и седемте Снежанки + 1“ –адаптация по едноименната пиеса за деца на Стефан Цанев.

Ателието по танцово изкуство с ръководител Мара Маджарова представи народните танци „На извора“ и „Пролетен танц“.

Изявата бе съпътствана от изложба с творби на децата от ателиетата по приложно и изобразително изкуство.

Продукцията завърши с ефектно танцово изпълнение на мажоретният състав на детското заведение.

Празникът беше уважен от родители от Родителското настоятелство и Обществения съвет към ДГ, семействата на децата, колеги от други детски градини и училища, студенти по предучилищна педагогика.

 И тази година Детска градина „Радост“ спечели финансиране по проект по Програма Еразъм+, Ключова дейност 1”Образователна мобилност за граждани”, сектор „Училищно образование”, на стойност 8025 евро. Темата на проекта е „Подай ръка“ – наблюдение на добри педагогически практики в ДГ „Искрица“ – гр. Загреб, Хърватия, проучване и изпробване на работещи модели и специфични технологии на педагогическо взаимодействие за съвременни ефективни методи на приобщаващо образование.

Copyright © 2024 ДГ Радост   Rights Reserved.