Детска градина РАДОСТ


Чуй, морето пляска със вълни, радост край брега звъни, ще ви чакаме със благост в детската градина "РАДОСТ"! Мисията на ДГ "Радост" представя организацията пред света и изпълнява обединяваща и вдъхновяваща роля: "...да действа на общинско, регионално, национално и международно ниво". В нашата модерна градина създаваме условия за развиване на личността на детето и качетсвено предучилищно образование!

Get Adobe Flash player

Детска градина „Радост приключи успешно проект „Играй, движи се, дишай“ по Програма Еразъм+

 

„Най-добрият начин да направим децата добри е да ги направим щастливи.“ – казва Оскар Уайлд. Ние, педагози и родители знаем, че това би се постигнало с осигуряване на среда, в която всички участници в образованието – деца, родители и учители ще се чувстват сигурни, спокойни, радостни и удовлетворени.

Колеги и деца от ДГ в Манавгат, Анталия  – Турция бяха нашите мили партньори по проекта. По време на визитата наблюдавахме и анализирахме иновативни педагогически практики, насочени към повишаване физическата култура на децата от предучилищна възраст, споделяхме идеи за образованието, получихме и разпространявахме опит, водени от идеята, че само с общи усилия ще можем да запалим и поддържаме огъня на знанието и стремежа към развитие. Нашата основна цел е да стимулираме комплексното развитие на децата от най-ранна възраст за добро здравословно състояние, дееспособност, познавателна активност и емоционална удовлетвореност от двигателната дейност.

Талантливите деца на ДГ „Радост“ представиха своите прекрасни изпълнения в рамките на европейски проект „ИГРАЙ, ДВИЖИ СЕ, ДИШАЙ“ по Програма „Еразъм+“ на ДГ „Радост“ с филиал в кв. Крайморие. Хепънингът показа продукцията на децата от групата по йога и съзнателно дишане, групите по здравословна гимнастика, спортно-подготвителни игри и аеробни танци в ДГ „Радост“ – Централна градска част, Филиал Крайморие и на красивия морски бряг на Черно море.

Може да се насладите на прекрасните изпълнения на децата тук:

https://www.youtube.com/watch?v=YwJus8x5Nao

 

Сборник с успешни европейски практики за активна физическа дейност на децата от предучилищна възраст

Copyright © 2024 ДГ Радост   Rights Reserved.