Детска градина РАДОСТ


Чуй, морето пляска със вълни, радост край брега звъни, ще ви чакаме със благост в детската градина "РАДОСТ"! Мисията на ДГ "Радост" представя организацията пред света и изпълнява обединяваща и вдъхновяваща роля: "...да действа на общинско, регионално, национално и международно ниво". В нашата модерна градина създаваме условия за развиване на личността на детето и качетсвено предучилищно образование!

Get Adobe Flash player

 

 

Много ентусиазирани и с прекрасно слънчево настроение, тръгнахме из красивите бургаски улички. Спирахме и проведохме кратки беседи и наблюдение на знакови места в града – сградата на община Бургас, Часовника и др.

Бяхме свидетели на ритуалите за Богоявление – освещаването на бойните знамена и хвърлянето на кръста.

С особено вълнение се включихме и в празничната програма по повод 174-та годишнина  от рождението на Христо Ботев. Пред паметника на великия поет и революционер в Морската градина, изслушахме рецитал със стихове на поета, изпълнения на Духов оркестър – Бургас, разкази за революционното дело и героичната саможертва на великия българин. Поднесохме цветя. Сведохме глави и коленичихме пред героичния му подвиг.

Дядо Владика специално благослови и поръси със светена вода всяко дете. Като единствена присъстваща детска градина се радвахме на огромно внимание и симпатии от кмета на община Бургас – г-н Димитър Николов, видни общественици, много граждани и журналисти.

Особено вълнение у децата предизвикаха военните ритуали и снимката с военнослужещите от Военноморска база „Бургас“ – Атия.

Горди сме, че запалихме чувства на патриотизъм и родолюбие у нашите малки възпитаници!!!

 

Може да разгледате още снимки от нашия прекрасен ден ТУК.

https://1drv.ms/u/s!AvR6d9cDlG0igwEaVvRS7xZg8Nle?e=Ddsh9U

 

И да ни видите ТУК.

https://www.facebook.com/100000579907733/videos/590731305357116/

https://fb.watch/amVCQ80oNK/

Copyright © 2024 ДГ Радост   Rights Reserved.